Ruiterpaspoort FNRS Manege Cappershaag Zuid Limburg

Het ruiterpaspoort is de start & het vervolg van je paardrij beleving

Ruiterpaspoort bij Manege Cappershaag
Wanneer je in een groepsles gaat beginnen, krijg je standaard een ruiterpaspoort. Voor korting en voordeel met het ruiterpaspoort www.fnrs.nl. Aan het bezit van het KNHS lidmaatschap in combinatie met het ruiterpaspoort is een collectieve ongevallenverzekering verbonden.
Manége Stal Cappershaag is aangesloten bij de FNRS (Federatie Nederlandse Rijscholen). Wij voldoen aan de meest actuele eisen op het gebied van onder meer accommodaties, veiligheid, verzekeringen, kennis, kunde en dierenwelzijn. Wij bieden je een breed aanbod van uitstekende ruiteropleidingen.

In het ruiterpaspoort noteren wij de opleidingen dressuur, springen en buiten rijden. Ze worden steeds een stapje moeilijker en bieden volop uitdaging en ruimte voor ontwikkeling. Je vorderingen? Die houd je bij in jouw persoonlijke ruiterpaspoort.

Opstapcursus bij Manege Stal Cappershaag
2 x per jaar geven wij een dagcursus waarin wij het volgende gaan leren:
• Het uit de box halen van paard/pony.
• Verzorging van paard/pony.
• Op juiste wijze om doen van hoofdstel en opzadelen.
• Veilig begeleiden van uw paard/pony.
• Op juiste wijze op- en afstappen.
Doel van deze cursus is dat de ruiters zelfstandig het paard /pony kunnen betuigen en dat ze op de hoogte zijn van de veiligheidsregels rondom het paard.
Op het infobord in de kantine laten wij u weten wanneer de dagcursus van start zal gaan.

OPSTARTCURSUS

Fit & Veilig cursus bij Stal Cappershaag
Op een fit paard hoort een fitte ruiter. Doordat de ruiter goed getraind is de kans op miscommunicatie en daarmee een valpartij kleiner. Paardrijden is leuk en dit moet zo blijven. Onze instructeurs leren ruiters om aan hun fitheid te werken en veilig te leren vallen.

Voor wie
Fit & Veilig is bedoeld voor alle paardensporters. Jong en oud, beginner of gevorderd, recreatief of op wedstrijdniveau. Iedere ruiter kan er waardevolle kennis en vaardigheden mee opdoen of aanscherpen. Zie het programma als een praktische manier om de ruiterfitheid, veiligheid en het rijplezier te vergroten. Een gerichte training in valvaardigheid. Zo leren onze ruiters veilige reflexen ontwikkelen.

Door de oefeningen te doen en door specifieke aandacht voor de wijze van instructie vergroot u tevens het zelfvertrouwen.
Onze instructeurs zijn opgeleid door Veiligheid.nl en Adelinde Training Center en in samenwerking met valpedagoog Yos Lotens en Stichting Veilige Paardensport.

Proef paardrijles

Tijdens onze proef paardrijles krijgt u een rondleiding en maakt u kennis met de instructeur en de paarden. Omdat het rijden van paarden en pony's meer is dan alleen rondjes rijden willen wij graag weten wat uw praktische ervaring is en zodoende beginnen wij altijd met een proefles.

PROEFLES INFO

 

Uit eigen Stal

Geboren en getogen op Stal Cappershaag en de vrije ruimte voor merry & veulen op onze weide.

Zadelmak en goed verzorgd.

Opgetuigd staat netjes!
Mooi verzorgd en zadelmak afgeleverd.fnrs_paardrijles

Vriendschap voor elkaar

Romances bloeien op tijdens de goede verzorging en de strakke hand van de africhter.Johnsson x Johnsson